30 Mart 2012 Cuma

Güneş Koruyucu kullanmanın önemi




Bronz Tenli olmak


Günümüzden daha 100 yıl öncesine kadar , güzel ve asil olmak cilt renginin  beyaz ve açık tonlu olması ile bağlantılı görülürdü.


Bir kişinin özellikle bir bayanın ten rengi koyu ise, köylü, avam ve alt tabaka sayılır, çirkin görülürdü. Çünkü bronz tenli olmak tarlada ya da açık alanda çalışıyor olmanın yani işçi köylü sınıfının mensubu olmanın bir göstergesiydi. Toplumun üst tabakasında yerleşmiş olan fikir buydu. Cilt rengi doğal olarak koyu olan kimseler sadece bu nedenler bir çok madde kullanarak cilt rengini açmaya , ya da en azından daha beyaz tenli görünmeye yarayacak yöntemler uygulamaya mecbur hissederlerdi.


Yine aynı nedenle kadınlar ve erkekler deniz kıyafeti olarak mümkün olduğunca vücutlarını örten kıyafetler giyerlerdi. Bu şekilde  güneşten korunur ve "beyaz" kalmaya çalışırlardı.


1920’lerde bu algılama özellikle kitle iletişim araçları ve moda
endüstrisi tarafından bir dönüşüme zorlandı. Amerikan film yıldızı Douglas Fairbanks ilk kez bronz teni popüler hale getirmesi ve Avrupa’da modacı Coco Chanel’in defilelerinde bronz tenli mankenlere yer vermeye başlaması söz konusu rengin zamanla bir saplantıyadönüşmesiyle sonuçlandı. 1929’da Amerika’da yayımlanan bir makale “ortalama giyinen insan teni beyaz [ve] benekli, sağlıklı inansın tenini ise kahverengi, pürüzsüz ve düzgün”
olduğunu iddia ettiğinde (Featherstone 2001) 1920’lerde popülerleşmeye başlayan bronz teni sağlık üzerinden meşrulaştırmış hatta zorunluluk haline getirmişti. Sonuçta bikini ve hatta çıplak güneşlenmek bir moda haline dönüştü. Teknolojinin gelişmesi ile solaryum merkezleri yaygınlaştı. Güneşlenmenin, güneş ışınlarının sağlık üzerine çok olumlu etkileri olduğu, D vitamini bazı önemli ihtiyaçların ancak bol bol güneşlenerek sağlanabileceği gibi, romatizmal hastalıkların ancak güneşlenmek bronzlaşmak ile engellenebileceği, güneş ışığına maruz kalınarak bir çok hastalıktan korunmanın mümkün olduğu gibi yanlış bir anlayış toplumlara kabul ettirildi.


Gerçeklerin ortaya çıkması:
Fakat zamanla, tıbbın ve iletişimin  gelişmesi ile, güneşin olumlu etkileri kadar, olumsuz etkilerinin de olduğu, uzun süre ve şiddetli güneş ışığına maruz kalmanın ölümcül hasarlara sebep olabileceği, güneş ışınlarının cilt üzerinde erken yaşlanmaktan , cilt kanserine kadar gidebilen telafisi zor bazı etkilerinin olduğu ortaya çıktı.
Bunun yanında bir çok kişinin güneşe karşı hassas olması, allerji , güneş yanığı gibi sebeplerle güneşten korunma ürünleri önemli bir ihtiyaç haline geldi .
Tek yumurta ikizleri üzerinde yapılan uzun süreli çalışmalarda , çalışma ve yaşam ortamlarının farklı olması nedeni ile güneşe daha çok maruz kalan ikiz kardeşin, güneşe daha az maruz kalan ikiz kardeşine göre daha çabuk yaşlanma belirtileri gösterdiği kesin olarak ortaya konmuştur.
Bunun yanında, alkol sigara ve düzensiz yaşam tarzı ile beraber , güneşin foto-aging  etkisini kat kat arttırmakta.
Güneşin zararlı etkilerinden, hücrsel boyutta ve dokusal boyuttaki yaşlanma ve pre-kanserojen , DNA yıkıcı zararlarından korunmak için Güneş koruyucu kremler mevcuttur. Bu güneşten koruyucu ürünler  günümüzde yüz için , vücut için, hatta dudaklar ve göz çevresi için farklı formlarda üretilmekte.  Çocuk güneş koruyucuları ise daha farklı materyaller kullanılarak üretilmekte.
Güneşin kendini göstermeye başladığı bu günlerde güneş ürünleri de vitrinlerdeki yerini almaya başladı.
Günümüzde ülkemizde tüm dünya markalarının güneş ürünleri tüketiciye sunulmakta.
Bunlarıın başında:  Avene Güneş ürünleri , Babe güneş ürünleri, Bioderma güneş ürünleri, Caudalie Güneş ürünleri, Dermalogica Güneş Ürünleri , Çocuklar için hazırlanmış fakat tüm aile bireyleri tarafından kullanılabilen Mustela Güneş ürünleri gelmekte.     
Aradığınız tüm güneş ürünlerini www.dermoeczanem.com  internet sitesinde bulabilir ve en uygun fiyatlarla taksit imkanı ile satın alabilirsiniz.


Solante Atopica Spf50+ Losyon 150ml
Solante Telerubor Tinted Spf50 Losyon 150ml
Sebamed Baby Sun SPF45 Güneş Koruma Kremi
Sebamed Spf 45 Çok Yönlü Koruyucu Güneş Kremi 75ml

Bioderma Photoderm AR spf 50+ Cream 30ml
Bioderma Photoderm Mineral Spf50+ Cream 100g
Synchroline Aknicare Sun Spf30 Güneş Kremi 50ml
Soskin Sun Cream Very Protection 50+ UVA 50ml
Soskin Extreme Protection Sun Block Spf 60 50ml
Mustela Delicate-Fragile Skin spf 50 Güneş Kremi 75ml
Mustela Protective Sun Spf 50+ Sprey 100ml
La Roche-Posay Spf 50+ Anthelios XL Güneş Kremi Fluido 50ml.
La Roche Posay Anthelios AC Spf30 Fluide 50ml
Lierac Creme Haute Hydratation (Spf 30+) 50ml
Lierac Aqua Lait Haute Hydratation (Spf 15+) 150ml
Klorane Çocuklar için Güneşten Koruyucu Sprey Spf50+ 200ml
Institut Esthederm Adaptasun Face Cream 50ml
Institut Esthederm Into Repair 50 ml
Hamilton Süperblock Spf 80+ Güneş Koruyucu Losyon 125ml
Hamilton Sensitive Spf 30+ Hassas Ciltler için Güneş Kremi 75ml
Coppertone Forte Plus 50+ Spf Güneş Kremi 150ml
Coppertone SPF 45+ After Sun Hediyeli
DUCRAY Melascreen Lait Solaire Spf50+
Dermalogica Ultra Sensitive Faceblock (Spf 25) 50ml
Dermalogica Solar Defense Booster Spf50 50ml
Cumlaude Lab Sunlaude Mat spf50 50ml
Cumlaude Lab Sunlaude Hydra Spf50 50ml
Chicco Crema Solare Spf 50+ (Güneş Kremi) 75ml
Chicco Latte Solare Spf 50+(Güneş Sütü Sprey) 150ml
Caudalie Soleil Divin Spf50 Güneşten Koruyucu Bakım Kremi
Caudalie Soleil Divin Spf30 Güneşten Koruyucu Bakım Kremi
Babe Güneş Koruyucu Spf 30+ Sprey 200ml
Babe After Sun Güneş sonrası losyonu 200 ml
Avene Very High Protection Spf+50 Sprey + After Sun Hediyeli
Avene Eau Thermale Reflexe Spf+50
Bioderma Abcderm Mineral Sun Cream 50gr(spf 50+ UVA 20)
Bioderma Photoderm Max Spf 50+ Cream 40ml













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder